
דנית צור אלמוג
בצעירותי כולם חשבו שאהיה פסיכולוגית. גדלתי בבית שדיבר פסיכולוגיה, הייתי מש״קית ת״ש בצבא וחשבתי שאסע לטיול-של-אחרי ואחזור לאוניברסיטה, אלא שמסתבר שלא לשם הובילה הדרך. הטיול התארך, התואר התרחק, ואוסטרליה והודו עזרו לתפיסות החיים שלי להשתנות ולהתרחב. עבדתי בעבודות שונות שאהבתי, אבל אף אחת מהן לא הרגישה לי השליחות שלי. לא ממש הייתי סגורה על רעיון ׳השליחות׳ הזה.
ואז ב-2002, כשהייתי בהיריון עם בתי רותם, שמעתי לראשונה שיש דבר כזה דולה ומשהו בתוכי אמר מיד ״אה!… זה מה שאני רוצה לעשות!״
באותן שנים סיימתי לימודי תרגום, עבדתי כמתרגמת מאנגלית לעברית, עבור הוצאת העולם (זכרו את הפרט הזה כשנגיע למערכה השלישית…) ולימדתי סאטיאננדה יוגה. אבל הקריאה הפנימית היתה חזקה כל כך, שזמן קצר לאחר הלידה – ובעודי עושה צעדים ראשונים ומהוססים באימהות – התחלתי לברר לגבי קורס דולות (שהיה אז מצרך נדיר הרבה יותר).
התייעצתי עם המיילדת שלי, ג׳ויס באטלר, וקיבלתי ממנה הצעה שלא ניתן לסרב לה – להצטרף אליה ללידות בית וללמוד כמו פעם – קראתי לזה שוליית הקוסם(ת) והרגשתי שזכיתי בלוטו!
כך חציתי את הסף אל עולם הלידות ויצאתי למסע שנמשך כבר 20 שנה, והוביל אותי למחוזות שלא יכולתי אפילו להתחיל ולדמיין.

המפגש שלי עם פאם אינגלנד ועם גישת לידה כמסע התרחש גם הוא פחות או יותר באותו זמן, דרך ספרה הראשון Birthing from Within, שהתגלגל לידי בתור אימא ודולה חדשה.
לא הרבה פעמים בחיים מזדמן לפתוח ספר ולהרגיש מיד שהגעת הביתה. הגישה הלא שיפוטית של פאם לכל נושא הלידה והאימהות, ההבנה העמוקה של נפש האדם, וההסתכלות הכוללת על לידה כמסע פיזי, נפשי ורוחני, שבו מיד את לבי.
ב-2004 הקמתי יחד עם שותפותיי דאז את פרפרים בבטן – מרכז לליווי היריון ולידה, התחלתי ללוות לידות בעצמי ולהעביר קורסי הכנה ללידה, שבניתי בשותפות עם רחל קימה.
ב-2008 החלטנו לעשות מעשה ולנסוע לארה״ב, לסדנת היכרות עם גישת לידה כמסע. עשר דקות אל תוך הסדנה נשמטה לנו הלסת… כשנסענו חשבתי לעצמי שאת הרוב אני כבר יודעת מהספר, אבל אז התברר לי שזהו רק קצה הקרחון, ושמדובר באוצר בלום. לא פחות!
אותה סדנה ראשונה הובילה לסדרת סדנאות נוספות, ובשנת 2012 השלמתי את הכשרתי כדולה וכמדריכת הכנה ללידה בגישת לידה כמסע. אבל במקום שזו תהיה נקודת סיום, הסתבר שזוהי רק ההתחלה של הקשר המשמעותי שלי עם פאם, שהחל כקוראת, המשיך כתלמידה והתפתח לעבודה משותפת ולחברות עמוקה.

מיד לאחר סיום ההכשרה כדולה, המשכתי ללימודי עיבוד לידה, שאני יכולה להגיד – בלי הגזמה ועל אף הקלישאה – שהתגלו כמשני חיים עבורי.
במהלך השנים שחלפו ליוויתי למעלה מאלף לידות והעברתי מאות קורסי הכנה ללידה קבוצתיים ופרטיים. פאם העניקה לי את ברכתה להנחות קורסי דולות ומדריכות הכנה ללידה, כמו גם להביא לארץ את קורס עיבוד הלידה, שנקרא בשלוחתו הישראלית עלמא: עיבוד לידה מרפא. בנוסף הזמינה אותי פאם ללמד אונליין, בבית הספר שלה Birth Story Medicine, שבו אני מנחה קורסי עיבוד לידה לתלמידות מכל רחבי העולם.
העבודה הצמודה עם פאם הפיחה חיים חדשים בחלום ישן נוסף, לערוך ולתרגם לעברית את ספרה האחרון Ancient Maps for Modern Birth. פוסט שכתבתי על כך בפייסבוק זכה לתגובה מאנשי הוצאת העולם (כן, זו מהמערכה הראשונה), שהציעו לתת לי גב ולהוציא אותו לאור, כשהם עוזרים לי לסגור מעגל. מאז עברו הרבה מאוד שעות תרגום, עריכה והגהות, שלוו בשעות על שעות של שיחות עם פאם אל תוך הלילה, והספר ממש עוד רגע יוצא לאוויר העולם! הצפי הוא אפריל 2023 וניתן לקרוא על הספר כאן באתר.
לפעמים יש לי פתאום הבזק מאיפה כל זה התחיל ולאן התפתח
ואני מתמלאת בהכרת תודה
לצד מסעותיי בעולמות הלידה, הובילו אותי החיים אל אדיאשאנטי (Adyashanti), מורה למדיטציה ונון דואליטי, שהלימוד שלו חשף בפני עומקים נוספים, אינסופיים, שהשפיעו מאוד – וממשיכים להשפיע – על חיי ועל האופן שבו אני מלמדת. כל התלמידות שלי יודעות שאין שיעור בלי ציטוט של אדיאשאנטי 🙂
באנגלית, עם כתוביות בעברית
המסע המקצועי שלי, שהחל ב-2003 מליווי לידות והכנה ללידה, הלך והעמיק, כשהוא הופך במהותו למסע להרחבת החופש הפנימי והחמלה כלפי עצמי וכלפי אחרים.
בשנים האחרונות אני מתמקדת בהנחיה של קורסים ושל סדנאות לנשות מקצוע, כאשר לב לבו של הלימוד מבחינתי הוא תהליך החניכה והתמיכה בתלמידות, במסעות הטרנספורמציה בחיים המקצועיים והאישיים שלהן.
תקופת הקורונה גרמה גם לי, כמו לרבים אחרים, לעבור לעבוד מהבית, בעין כרם, אל מול הנוף מרחיב הלב שנשקף ממרפסתי, וראיתי כי טוב.
לאחרונה אף יצאתי מהשותפות אל דרך עצמאית משלי, שאני סקרנית לגלות מה תביא בכנפיה.
